Efterrätter

Förutom att en restaurangs meny innehåller en stor variation av både mat och dryck så finns det också en rad olika efterrätter att välja bland. Efterrätter är söta och består av glass eller bakverk. Här nedan får du några exempel på efterrätter som kan finnas på en restaurangs meny.

Crème brûlée

Crème brûlée är en fransk dessert som såg ljuset för första gången år 1691. Sedan dess har den funnits på restaurangmenyer över hela världen. Men du kan också laga den själv. En Crème brûlée består av socker, ägg, vanilj, grädde och mjölk. Den serveras i mindre portionsskålar och kan serveras med frukt eller bär. Ytan på en crème brûlée är karamelliserad.

Baked au four

Baked au four, eller baked alaska som desserten också kan kallas är en fransk efterrätt. Efterrätten består av en sockerkaksbotten som är täckt med glass som i sin tur täcks med en marängsmet som bakas i ugnen. Efterrätten uppfanns någon gång på 1800-talet.

Cheesecake

Cheesecake är en amerikansk dessert. Den består av en botten gjord på smulade kex och har en fyllning med färskost. Det övre lagret består av en smaksatt gelatinblandning, till exempel jordgubbe eller passionsfrukt.