För dig som älskar italiensk mat

Om du älskar att besöka italienska restauranger och föredrar att äta den maten även på hemmaplan kan du ta ditt intresse vidare genom att köpa en fastighet i Italien. Om du tycker att det låter som något för dig kan du i den här artikeln få mer information om hur du kan gå tillväga för att hitta ditt drömhus i Italien.

Hitta ett hus

Att köpa hus i Italien är betydligt enklare än vad du kan tro. Precis som i Sverige kan du använda dig av hemsidor där bostäder som finns till salu är samlade. Du kommer snart märka att det finns alla möjliga sorters hus. Du kan till exempel köpa ett litet hus eller ett stort och gammalt hus. Det som kan vara bra att ha i åtanke är att en del hus behöver viss renovering innan du kan använda det. Men i övrigt är husen fina och välfungerade.

Ett tips är att du sorterar husen efter vilket område i Italien du vill bo. Du kan till exempel hitta hus i Toscana, Sardinien eller i Rom. Du hittar även hus i vackra Abruzzo. Med andra ord finns det hus till salu över hela Italien.

När ett eller flera objekt fångar ditt intresse kan du klicka in på huset i fråga för att läsa mer om det. Där får du ett bra hum om huset och hur mycket det kostar i utropspris. Därefter kan du välja att kontakta mäklaren genom att fylla i ett formulär.