Fixa fest på restaurang

Anordning av fester kan kännas småstressande, framförallt om du ska anordna en större fest eller ett stort företagsevent. En av de första saker du måste göra är att välja var festen ska hållas. Du kan hyra en lokal, vilket många tycker är bäst, eller fråga en restaurang om du kan hyra den under en kväll. På så sätt kan restaurangen vara ansvarig för mat och dryck.

Tema

En annan sak du måste bestämma är om det ska vara en temafest eller inte. Väljer du att anordna en halloweenfest kan det vara trevligt att alla gäster har maskeradkläder på sig. Anordnar du en temafest där alla bör klä sig i maskeradkläder är det viktigt att du meddelar detta i god tid. Annars kommer kanske inte alla hinna hitta kläder för festen.

Mat och dryck

Väljer du att hålla en fest på en restaurang kan du många gånger be restaurangen att stå för maten och drycken som ska serveras. Dock bör du prata med personalen i god tid för att de ska ha tid att planera allting. Du kan välja ifall du vill servera förrätt, varmrätt och efterrätt eller endast hålla dig till enklare plockmat. När du väljer dryck är det bra om du väljer alkoholfria alternativ, det är nämligen inte alla som dricker alkohol. Men ett par sorters viner eller annat bubbel kan också vara trevligt att servera.

Musik

Musik är en annan sak du bör tänka på. Beroende på vilken typ av fest du väljer att anordna kommer det inte kännas komplett utan trevlig musik som spelar. Det behöver inte vara dansmusik som spelas på högsta volym. Istället kan du välja lugnare och trevlig musik som spelar i bakgrunden. Dubbelkolla dock först med restaurangen om det är okej att det spelas lite musik.

Skicka inbjudningar

När du anordnar större fester är det viktigt att alla du vill bjuda får en inbjudning i god tid. På grund av detta rekommenderas det att en av de första saker du gör, efter att du hyrt lokal eller restaurang, är att skicka ut alla inbjudningar. Det ger folk en chans att planera in festen. Skickar du inbjudan för sent finns det en risk att många personer redan har planer för den dagen.